Frirullar och bonusar

En snubbe jag känner, ja han är just en snubbe, sa en gång till mig. ”Nu har jag tiodubblat pengarna på mitt pokerkonto på en dag.” Jag visste inte ens att han spelade poker så jag blev så klart imponerad. Även om han bara hade börjat med 100  på kontot så är en sådan utveckling stark för en nybörjarspelare. Något senare sa han dock något som förklarade ett och annat: ”Jag visste inte att poker var så här enkelt, nu ska jag börja spela med riktiga pengar.”

free rolls

Vad säger man? Jag försökte förklara att poker med låtsaspengar inte har någonting med riktig poker att göra. Utan chans till vinst eller risk för förlust är det inte poker man spelar. Så enkelt är det. Därför går det inte att lära sig spelet med play-money, kanske reglerna, men sen är det stopp. Om du är nybörjare tycker jag att du istället skall sikta in dig på att spela med online poker bonus på låga limits.

När du registrerar dig på en pokersajt bör du kolla upp om de har något erbjudande du kan ta del av. Ibland måste du ha en bonuskod för att kunna få en sign up bonus, men dessa är lätta att hitta om du surfar runt bland de pokerrumsrecensioner som nätet kryllar av. Titta efter poker bonusar så kommer allt att lösa sig. Spelar du sedan med en bra bonus så kommer du lättare att kunna undvika och inte bli av med alla pengar på en gång.

Det bästa sättet att lära sig poker, utan att betala ett öre, är att spela frirullar (freerolls). Det är turneringar som är gratis att delta i men som ofta har riktiga prispengar. Du kan alltså slipa på dina pokertalanger helt gratis och samtidigt som du har chans att bygga en bankrulle. I början av dessa turneringar kan de vara av samma karaktär som play-money-spel. Eftersom ingen spelare har lagt in några pengar finns det många spelare som chansar och ställer in med vilken hand som helst.

En solid strategi är därför att föredra i början av frirullarna. När du sedan närmar dig pengarna kommer spelet förändras till att bli ”riktig poker”. Spelarna vädrar vinst och kommer därför tighta upp sig nämnvärt. Då kan du växla tempo och börja bluffa och spela ut motståndarna. Mitt tips är alltså: Leta bonusar och frirullar, studera pokerstrategi och undvik spel med monopolpengar.